Значи няма да се регистрирам.
Едно огромно благодаря. Защото, ако трябваше да се регистрирам съм изпуснала всички срокове. Фирмата излезе в 15:15 на 22.12.2017год. и нали се сещате 7-дневен срок, но то бяха 5 почивни дни. На 28 и 29 ходене по мъките, един ми каже трябва, друг не, трети -ако искам.
Какво трябва да се подава сега- справка декларация е подадена на гише на 7 декември от наследник. НО само тя. Четох, че трябва и Приложение 37, но никой не е искал, нито са казали че трябва..
Данъчно задължено лице НЕ Е с облагаем оборот 50 000 лева или повече за период не по-дълъг от последните 12 последователни
От така прочетеното, тълкувам, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ,   "ако не е налице основание за задължителна регистрация по чл. 96"
Така ли?
Това всичко го изчетох, но има едно голямо НО:ІII. СПЕЦИФИЧНИ СЛУЧАИ  Регистрация по избор-така пише в заявлението за регистрация по ДДС
 2. Регистрация при наследяване – чл. 132а от ЗДДС (Нов - ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.)
1. При смърт на регистрирано по този закон физическо лице или физическо лице - едноличен търговец, чието предприятие е поето по наследство или по завет, когато независимата икономическа дейност на починалото лице бъде продължена от лице, което не е регистрирано по този закон и за което не са налице условията за задължителна регистрация по чл. 96, ал. 1, лицето има право да се регистрира по този закон (чл. 132а, ал. 1 от ЗДДС, нов – ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2016 г.).
Здравейте на всички.Пред голяма питанка съм.
Ет регистрирано по ДДС почина. Фирмата се наследява от един от наследниците. Питането ми е:ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ РЕГИСТРИРА НОВОТО ЕТ ПО ДДС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?
Питах в НАП, но получавам различни отговори. Един казва НЕ, друг казва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, друг ПО ИЗБОР. Виждам се в чудо. Аз не искам да се регистрира,а няма и  работници от 2011год..
Моля за компетентно мнение по този казус, защото вече и аз не знам какво да правя.
Предварително благодаря.